Jak vybrat skleněnou lahev na pití?

Ať už jste zapálený sportovec, cestovatel nebo jen chcete mít vždy po ruce vodu na pracovním stole, skleněná lahev na pití pro vás bude dobrou volbou. Pojďme se podívat na to, proč. 

Proč si pořídit skleněnou lahev na vodu?

Skleněné lahve na pití mají mnoho výhod. Ta hlavní spočívá v tom, že si do nich můžete čerstvou vodu napustit takřka kdykoliv a kdekoliv potřebujete. A k tomu se váže i další pozitivum  výrazně díky tomu ušetříte. Stačí si spočítat, kolik byste jinak utratili za vodu v plastových lahvích z obchodu. Svůj pitný režim navíc budete mít díky nim vždy pod kontrolou. Tím však výčet kladů nekončí.

Skleněná lahev Keep Calm

Výhody skleněných lahví:

  • Jsou znovupoužitelné a vydrží dlouhé roky
  • Šetří planetu od zbytečného plastu
  • Sklo je nereaktivní materiál a neabsorbuje pachy
  • Jsou k dostání v mnoha skvělý designech
  • Jsou překvapivě bytelné
  • Hodí se na doma, do kanceláře i na cesty

Všechno má i svá proti a i u lahví ze skla pár mušek najdeme. 

Nevýhody skleněných lahví:

  • Jsou o něco těžší než lahve plastové
  • Mohou se při neopatrné manipulaci rozbít

Podle čeho láhev na pití vybrat?

Rozhodli jste se, že se bez skleněné lahve neobejdete? Výborně, pojďme se podívat na to, jak vybrat tu pravou.

1. Design až na prvním místě

Skleněná lahev s vámi vydrží spoustu let, proto pečlivě vybírejte její design. Nabídka je skutečně široká. Zvolit můžete hravé, například zvířecí či geometrické motivy, najdete i lahve s potiskem po celé velikosti lahve, k dostání jsou ale i varianty v minimalistickém stylu. 

Skleněná lahev na vodu Christmas Princess

2. Na velikosti záleží

V tomto případě je důležité vzít v potaz i velikost. Příliš velké lahve se sice mohou hodit na větší výlet, menší velikosti jsou však praktičtější a vejdou se do každé kabelky či batohu. 

3. Zvažte svůj budget

Skleněné láhve se od sebe samozřejmě liší i svou cenou. Nepředstavují závratnou investici, ale určitě najdete varianty, které jsou k nízkému rozpočtu přátelštější než jiné. 

4. Pro (ne)opatrné

Některé lahve na pití jsou opatřeny ochranným obalem či "rukávem", který brání případnému poškození a někdy představuje navíc i zajímavý designový prvek. 

Skleněná lahev na vodu s ochranným obalem

5. S poutkem, nebo bez?

Setkat se můžete i s lahvemi s praktickými poutky, což se může hodit pro připnutí lahve například k batohu nebo pro snazší přenášení v ruce. 

Jak skleněné lahve na vodu čistit?

Obzvlášť lahve s designovým potiskem se nehodí pro mytí v myčce, jejich čištění je však i tak jednodušší, než se může zdát. Na pomoc si můžete vzít kartáč určený k jejich čištění, případně do lahve jednoduše nalijte teplou vodu, přidejte trochu saponátu a špetku soli a pořádně protřepejte. 

Skleněná lahev Moonlight Real Gold

sufu.cz na biano.cz